Es Diari Digital de Menorca Es Diari Digital de Menorca Es Diari Digital de Menorca
 Portada Noticias Hemeroteca Anuncios Clasificados Servicios Publicidad
    
  Actualizado el Lunes, 8 de Agosto de 2011 a las 20:15h.
  OPINIÓN  (22 de Diciembre de 2008)
      

Sitios de Interés en Menorca

Es tracta de redistribuir la riquesa, no de reclamar caritat.  Juanjo Salbia.

Fins i tot estant en dates pròximes a Nadal poc es parla de la pobresa extrema, malgrat estar com el primer Objectiu Del Mil·lenni de Nacions Unides per al 2015.

Es tracta d'aconseguir canviar aquesta creença que sosté la mentida de la pobresa extrema com si fos propi de l'ésser humà, com si fos una part de nosaltres, com el pèl o els ossos. Per tant no es tracta només de recollir diners davant de la pobresa, la gana i les calamitats de mil tipus que viuen els nostres veïns de molt lluny, de l'Àfrica i Àsia per exemple, o també de molt prop, al nostre poble, ciutat i barri.

La mentida sobre la pobresa extrema deixarà d'existir en el moment que governants, polítics, intel·lectual i a nosaltres mateixos ens convencem de que la pobresa extrema l'hem d'extingir per justícia i a més perquè podem fer-ho, no és una quimera o una cosa impossible, no és una il·lusió ni una idea infantil, és una realitat mesurable i mesurada, podem i hem d'eradicar la pobresa.

En situació de pobresa extrema moren desenes de milers de persones cada dia, també sobreviuen centenars de milions de persones, de manera gairebé inexplicable, entre falta d'higiene, sanitat i aliment, falta de intimitat i seguretat, continuen vius.

Ja veiem com entitats de tot tipus, també ONG i fundacions, es llancen per Nadal a incrementar els seus ingressos en efectiu demanant diners de mil maneres i en tots els mitjans de comunicació, estan en el seu dret, han de recaptar diners, sense diners l'ajuda que presten pot deixar d'existir.

Al costat d'aquesta petició de diners als particulars és imprescindible reclamar als governs estatal, autonòmics i municipals, una política de redistribució de la riquesa i complir amb els Objectius Del Mil·lenni, sense mirar cap a un altre costat.

De la mateixa manera que del nostre sou una part va al estat per redistribuir-lo, de la mateixa manera el benefici que rebem en forma de propietats, rèdits, llegats o herències també una part ha d’anar a l'estat per redistribuir-lo.

La caritat, la solidaritat i "La Humanitat", en majúscules, necessiten aquesta redistribució de la riquesa. Impedir l'esmentada redistribució, de la manera que sigui, per llei o per la força, per l'engany o l'omissió, està causant sens dubte més pobresa, més injustícia i més mort. A la meva carta als Reis Mags, també als governs, els demano una major redistribució real de la riquesa, la necessitem de veritat.

Juanjo Salbia,
Barcelona, 20 Desembre 2008.  Volver a la página anterior   ·     Imprimir   ·     Enviar

  
Noticias relacionadas:
Continua l'ajuda de Mallorca Missionera al Perú. (Notas de prensa - 31 de Agosto de 2007).

La riquesa mai no és innocent. Juanjo Salbia. (Opinión - 9 de Marzo de 2009).

Art in-útil... Toni Riera. (Opinión - 6 de Julio de 2008).

Càritas agraeix la participació en la campanya de Nadal (Actualidad - 23 de Diciembre de 2009).

La Asociación General de Consumidores, ASGECO CONFEDERACIÓN, anima a los viajeros a reclamar la devolución de sus billetes en vuelos cancelados por los efectos del volcán Grimsvötn ASGECO (Actualidad - 24 de Mayo de 2011).

 
 Suscripción gratuita Contacto Quienes somos Aviso legal Politica de privacidad Mapa web Fuentes RSS
  Página cargada en 1,888 segundos  ·  Usuarios en línea: 1 

Prohibida la reproducción total o parcial de este sitio web  ·  Todos los derechos reservados
Copyright 1998-2011 Es Diari Digital de Menorca  ·  http://www.esdiari.com · info@esdiari.com