EsDiari.com

L’Agència Europea del Medicament diu no a BCN

Ja tenim un ‘altre conflicte, un ‘altre motiu donar-se les culpes mútuament, independentistes i constitucionalistes, l’Agència Europea del Medicament se’n va a Amsterdam. Des de l’estat espanyol es dóna la culpa per la situació creada pel govern de la Generalitat amb l’aplicació de la DUI, això ha espantat als responsables de l’Agència, que se’n van de Londres per causa del Brexit i no volen haver de repetir l’experiència amb Barcelona (BCN), pel que pugui ser, acusacions d’haver malmès per culpa de l’independentisme una oportunitat de les que no solen passar dues vegades, tant per la imatge com per l’economia de Barcelona, les critiques són dures. Per altra banda els independentistes acusen al govern de Rajoy de no haver fet res per fer possible que l’Agència s’instal·lés a Barcelona, que ja els i va bé que sigui així, que el govern espanyol amb tal de poder-los donar les culpes i ensorrar l’economia catalana han preferit deixar que es perdés aquesta oportunitat.

Res a veure quan no fa massa dies tot era unitat i abraçades a la presentació de la candidatura què es va fer a Brussel·les el 18 d’octubre, a on van estar presents, fent pinya, la ministra de Sanitat, Dolors Montserrat, el conseller català de Salut, Antoni Comin, l’ambaixador d’Espanya a la U.E., Pablo García-Berdoy i per part de l’Ajuntament de Barcelona el tinent de batlle Jaume Collboni, de PSC., ja que sembla que la batllessa, Ada Colau, havia dit als socialistes quan varen entrar al govern de l’ajuntament que l’arriba de la EMA a Barcelona era un tema que no era del gust de les bases de Barcelona en Comú, a part que els esdeveniments per portar feina i negoci a Barcelona no l’interessen gaire, ella prefereix anar a les trobades alternatives i solidàries que és a on es troba còmoda, per això la varen votar.

Aquella unitat entre govern central i Generalitat, el tots estar d’acord en què el millor per Barcelona, Catalunya i Espanya era que l’EMA vingués a Barcelona, malgrat que ja anàvem preparant el terreny pel que pogués passar. Ara amb la derrota de la candidatura han explotat amb una rècula de retrets mutus, culpant-se de la pèrdua de la tan desitjada seu.

Hem arribat a un punt que els catalans es creuen tant la seva superioritat, que de tant passar-se el dia mirant-se el melic, ja que allà rau el centre de l’univers, han perdut la realitat de les coses, es pensen que són els millors i que ho han de tenir tot, després quan no és així i toquen de peus a terra venen les decepcions. Fa més d’un any, que un seguit d’eminents metges ja comentaven que Barcelona ho tenia molt difícil d’aconseguir la seu, ja que hi havia moltes capitals europees més ben posicionades i a més jugava en contra que Espanya ja tenia quatre agències europees, que les comunicacions amb Amsterdam eren millors que les de Barcelona, però la superba que han demostrat els impedia veure-ho.

Ningú s’havia parat a pensar abans de començar amb els retrets que les altres capitals europees també tenien alguna cosa a dir i a oferir, com així ha sigut?. Seria hora de deixar de fer el ridícul donant-se les culpes uns amb els altres, fer un bany de realitat, i mirar el que ha ofert Amsterdam, com els 18 milions d’euros pel trasllat de la seu de Londres, exempcions fiscals pels treballadors europeus de l’agència, entre altres coses, mirar el que havia ofert Barcelona i després, malgrat què l’elecció hagi sigut per sorteig amb Milà, felicitar als holandesos per haver aconseguit tenir l’EMA al seu país amb tot el que representa, amb l’arribada de quasi mil treballadors, 1.600 empreses i 40.000 experts i tècnics que i passen cada any amb un pressupost anual de 340 milions d’euros. Tot això és el que s’ha perdut. Que cada un tregui les seves pròpies conclusions, no ens quedem en el que ens expliquen uns i altres, donant-se la culpa per no acceptar la part de responsabilitat que segur els pertoca.

Autor: Alfredo Benosa